Tietoa meistä

Saarijärven PESU

Ota yhteyttä
saarijärven pesun puhtaita vaatteita

Keitä olemme

Yrityksemme nykytilanne

Saarijärven Pesu Oy:ssä työskentelee 18 henkilöä. Lisäksi työllistämme kuljetusyrittäjiä.

Yritys toimii vuonna 2012 laajennetuissa tiloissa Saarijärven Mannilassa, noin kahden kilometrin päässä Saarijärven keskustasta. Pesulahallin laajuus on 1260 m2.

Saarijärven Pesu Oy haluaa palvella asiakkaitaan laadukkaasti. Siksi yritys kouluttaa henkilöstöään mahdollisuuksien mukaan ja investoi ajanmukaisiin koneisiin.

Asiakaskunta on laaja yksityishenkiöistä yrityksiin ja julkisyhteisöihin. Asiakasyrityksiä on ympäri Suomen, mutta pääosa asiakkaista on 120 kilometrin säteellä Saarijärvestä.

Saarijärven Pesu Oy valittiin Saarijärven vuoden yrittäjäksi vuonna 2011.

saarijärven pesun pesurakennus ulkoa Pyykin kuivausta
Lakanoita pestään ja silitetään
Asiakaspalveluun ohjaava kyltti Maton pesua koneella
Pyykin viikkausta Saarijärven Pesulla

Suomalainen puupelletti ei lisää kasvihuoneilmiötä

Puhtauden edelläkävijä

Saarijärven PESU Oy tuottaa tarvitsemansa energian vihreillä arvoilla. Edelläkävijänä pesula otti vuoden 2015 alusta käyttöön biohöyrykattilan, jossa polttoaineena toimii suomalainen, uusiutuva puupelletti.

Pesulat tarvitsevat huomattavan paljon energiaa tekstiilien pesuun, kuivaukseen sekä viimeistelyyn. Tällä hetkellä Suomen pesulat tuottavat tarvitsemansa energian pääasiassa fossiilisilla polttoaineilla.

Vihreät, kestävän kehityksen mukaiset arvot ovat tärkeitä Saarijärven PESUlle, ja pesulassa onkin siirrytty käyttämään energiantuotannossa kotimaista ja uusiutuvaa puupellettiä. Puuperäistä polttoainetta käyttävä pellettihöyrykattila tuottaa höyryä 745 MW lämpöteholla, josta riittää energiaa koko pesuprosessin tarpeisiin. Samalla se korvaa fossiilisia polttoaineita – aiemmin höyry tuotettiin kevyellä polttoöljyllä, jota kului 11.000 – 13.000 litraa kuukaudessa.

Pellettilämpökattila on tärkeä etappi Saarijärven PESUn matkalla kohti ympäristöystävällistä pesulapalvelua – pelletti on sekä tuotannon että käytön osalta ilmastoystävällinen valinta. Kotimaisen puupelletin käyttäminen tukee samalla myös kotimaista työllisyyttä.

Saarijärven PESU aloitti energiatehokkaat laitteistoinvestoinnit jo syksyllä 2014, kun se hankki Heat-XEnergo V10 lämmönsiirtimen, jolla siirretään jätevedestä lämpöenergiaa puhtaaseen veteen. Lämmönsiirrin nostaa pesukoneisiin tulevan puhtaan veden lämpötilaa keskimäärin 20 astetta – jäteveden energiaa hyödyntäen.

Puuenergia ei lisää kasvihuoneilmiötä. Se on uusiutuvaa ja sen kierto luonnossa on kestävän kehityksen mukaista. Tuhka voidaan palauttaa tukemaan uuden metsän kasvua. Pellettinä puu on kilpailukykyinen polttoaine lämpö- ja voimalaitoksille.

Uusi viesti

close form